Pályázat

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a Hu-Be Solutions Kft. 6,257 millió forint összköltségben 3D nyomtatás üzletágát fejleszti, melyhez 4,38 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 • A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.9-20- 2021-05424
 • VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 4,38 MILLIÓ FORINT
 • Projekt címe: ÚJ 3D NYOMTATÓ BESZERZÉSE A HU-BE KFT-NÉL
 • Támogatás mértéke: 70%
 • Projekt befejezési dátuma: 2022.12.31.

A Hu-Be Solutions Kft. 2018 októberében alakult, azonban lényeges a projekt szempontjából a bemutatkozást korábbról kezdeni.

A cég alapítója, Fülöp György már 2011 óta tevékenykedik IT területen alkalmazottként és egyéni vállalkozóként egyaránt. Fő kompetenciáit tekintve szoftverfejlesztő, ezen belül is full-stack web developer. 

Ez alatt mit értünk: A teljeskörű (web) fejlesztő az, aki felelős a webfejlesztés minden aspektusáért:

 • Frontend (kliens oldali fejlesztés)
 • Backend (szerver oldali fejlesztés)
 • Szerver konfiguráció és kód fejlesztés

Ezt a tudást 6 évig vezető beosztásban kamatoztatta alkalmazottként. Feladata volt K+F

webes, IoT rendszerek fejlesztésének tervezése, koordinálása, munkafeladatok kiosztása, kollégák irányítása, segítése. Részt vett számos innovációs projektben. Több saját elképzelést az EU is innovatívnak találta és támogatásban részesítette. Például: Méhkaptár felügyelet, okos csíráztató.

A Hu-Be Solutions Kft-t 2018-ban alapította. A cél egy olyan vállalkozás létrehozása volt, ami az ügyfelek akár egyedi igényeire, problémáira is megfelelő (kompromisszummentes) megoldást tud nyújtani. A kezdeti egyedi szoftverfejlesztés szolgáltatásunkat bővítettük informatikai eszközök kiskereskedelmével és szervizelésével. További szolgáltatás bővítésként 2019-ben cégünk belföldi és nemzetközi közúti áruszállítással is elkezdett foglalkozni. Ez az üzletágunk a projekt szakmai oldalát tekintve nem releváns, viszont egy biztos, folyamatos anyagi hátteret biztosít a Kft számára.

A cég megbízhatóságát bizonyítja, hogy IT oldalon több jelentős ügyfél is bizalmat szavazott nekünk:

 • Országos Magyar Méhészeti Egyesület (tagnyilvántartó szoftver fejlesztése, IT infrastruktúra üzemeltetése)
 • Bátaszék Önkormányzata (Egyedi, városi portál)
 • Báta önkormányzata (Egyedi, városi portál)

 

A kívánt fejlesztéssel egy új szolgáltatással, a 3D tervezés és nyomtatással szeretnénk bővíteni cégünk portfolióját. Ezen fejlesztéstől azt várjuk, hogy megrendelőink igényeit még jobban ki tudjuk szolgálni, valamint új partnereknek tudjunk szolgáltatást nyújtani. Nem utolsó sorban a bővítéstől plusz bevételi forrást is várunk, így biztosabban, „még több lábon állhat vállalkozásunk”.

 

A 3D nyomtatás nem új dolog számunkra, a K+F projektekben, eszközfejlesztésekben való alkalmazotti részvétel miatt már több, mint 5 éve kapcsolatba kerültünk vele. 3D tervezéssel és nyomtatással kapcsolatba került már a Hu-Be Solutions Kft. is. Viszont nem rendelkeztünk eddig megfelelő eszközparkkal. A rendelkezésünkre álló nyomtatóval, 1 darabos, lakossági megrendelések teljesítését tudtuk maximum vállalni. Viszont IT, IoT, gépgyártás területén kiterjed kapcsolatrendszerünknek köszönhetően felmerült az igény e szolgáltatás fejlesztésére, bővítésére.

 

Célunk, hogy ipari minőségben és mennyiségben tudjuk kis szériás prototípusokat vagy késztermékeket gyártani és tervezni.

A projekt keretén belül cégünk eszközparkját szeretnénk bővíteni 2db 3D nyomtatóval, valamint egy webes rendeléskezelő felületet kialakítani. A kiválasztott gépekkel a célunk olyan termelési kapacitás kialakítása, amivel kis szériás lakossági és ipari megrendeléseket is kiszolgálhatunk. Kezdve az egyedi ajándéktárgyaktól a komoly igénybevételnek kitehető alkatrészek gyártásáig.

 

A tervezett webes felületnek köszönhetően egy országosan elérhető platformot alakíthatunk ki, ahol szolgáltatásunkat népszerűsíthetjük, valamint a vevői kapcsolattartást, rendelések kezelését automatizálhatjuk. A felületet az érdeklődők web böngészőben érhetik el. Itt megtekinthetik, testre szabhatják és megrendelhetik az általunk előre feltöltött termékeket. Továbbá, ha már megszerkesztett modellekkel rendelkeznek és ezeket csak bér nyomtattatni szeretnék velünk, feltölthetik árajánlatkérés és megrendelési céllal. Ezen rendszer elkészítése munkaidővel jár, amit a projekt összköltségébe is bekalkuláltunk. A feladatok, amikkel számoltunk:

 • a rendszer megtervezése, kifejlesztése, tesztelése
 • A felületen elérhető kész tervek megtervezése, feltöltése
 • kezdeti üzemeltetés
 • kezdetben új ügyfelek felkutatása

 

A RAISE3D PRO2 PLUS nyomtató egy nagyformátumú, dupla fejes ipari nyomtató. Segítségével nagyméretű tárgyakat (305 x 305 x 605 mm) nyomtathatunk precíz minőségben. A dupla fejnek köszönhetően képes könnyen eltávolítható támaszanyag nyomtatására, így bonyolult geometriai formák nyomtatása is megoldható. A 0,01 mm-es maximális felbontásának és a széles anyagválasztéknak köszönhetően ipari minőségű nyomatok készíthetők. Ez jelenleg a bérnyomtatási piacon ritkaságnak számít és van rá kereslet akár prototípus gyártás, akár kis szériás végtermék gyártása terén is.

 

A RAISE3D E2 nyomtató méretben kisebb nyomatok elkészítésére képes. Ennek a nyomtatónak az erőssége az IDEX rendszerű duplafejben rejlik. A két fej a fent említett támaszanyag nyomtatása mellett képes egyszerre dolgozni, így a gyártási folyamat (minimum) a felére csökkenthető. Egyszere képes 2db alkatrész nyomtatására egyidőben. Így egységnyi idő alatt megduplázhatjuk a termelésünket. Mindemellett a pontossága ennek is maximálisan 0,01 mm-es, így ipari minőségben is képes produkálni.

 

Mindkét nyomtató képes interneten keresztül felhőszolgáltatáshoz kapcsolódni. Ezáltal távolról is tudjuk kezelni a nyomtatókat. A gépkezelőnek nem kell mindig a nyomtató mellett állnia, egyéb (pl.: szerkesztési feladatokat) végezheti nyomtatás közben.

 

Mindkét nyomtató zárt nyomtatóérrel és hepa szűrővel rendelkezik. Ennek köszönhetően szinte bárhol, ahol elektromos áram és internet van elhelyezhető. Nem szükséges szeparáltan elhelyezni a nyomtatókat, a megvalósítási helyen plusz fejlesztést nem igényel.

 

A fejlesztéssel úgy gondoljuk, hogy egy piacképes, széles ügyfélkört (lakosságtól a cégekig) célzó szolgáltatást tudunk bevezetni.